BMW stelt eerste volledig elektrische auto voor

De Duitse autofabrikant BMW heeft gelijktijdig in Londen, New York en Peking de i3 voorgesteld, dat is de eerste in serie gebouwde elektrische auto van het Beierse automerk. De i3 zal bij ons vanaf november 2013 worden verkocht. De autonomie bedraagt maximaal 160 kilometer.

BMW stapt met deze i3 mee in het elektrische autoverhaal, zoals eerder onder meer Renault en Nissan dat al deden. Dat betekent een auto die zuiver op batterijen rijdt en dus geen schadelijke stoffen uitstoot.

De i3 is wel niet goedkoop. De basisprijs is 35.500 euro. De auto kan maximaal 160 kilometer rijden met de batterijen alleen. Daarna duurt het 8 uur om hem volledig op te laden aan een standaard stopcontact.

De i3 kan wel worden uitgerust met een zogenoemde range extender. Met die bescheiden verbrandingsmotor vergroot de autonomie met nog eens 140 kilometer. Die range extender duwt de prijs wel omhoog richting 40.000 euro. Later volgt ook nog de sportieve (en ook elektrische) i8.