Enkele incidenten tijdens Tomorrowland

Enkele incidenten hebben het dancefestival Tomorrowland in Boom wat ontsierd. Een Canadese bezoeker ligt in het ziekenhuis, vermoedelijk na een overdosis drugs. Een andere festivalganger werd neergestoken. Beide personen werden in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen, maar zijn inmiddels buiten levensgevaar.

De Canadese festivalganger ligt al sinds vrijdag in het ziekenhuis. Het parket van Antwerpen onderzoekt de zaak. Vermoedelijk is hij in het ziekenhuis beland na een overdosis drugs.

Gisteren is ook een festivalganger neergestoken. Rond 23.30 uur zeeg een jongeman neer toen hij op weg was naar het hoofdpodium. Hij had een grote verwonding aan het hoofd en de keel en verloor veel bloed. Over de dader is nog niets bekend.

Het Antwerpse parket meldt intussen dat beide personen buiten levensgevaar zijn.

Op de laatste dag van het festival, dat gisteren afgesloten werd, zijn overigens nog eens 25 mensen betrapt voor drugsfeiten. Onder hen waren 4 dealers. Op de eerste dag waren al eens 23 mensen tegen de drugslamp gelopen.