FedEx-medewerker gooit met pakjes en wordt ontslagen

Een medewerker van het Amerikaanse koerierbedrijf FedEx is op staande voet ontslagen nadat een video op YouTube was verschenen waarop te zien is hoe de vrouw verschillende stapels pakjes schijnbaar achteloos in een vrachtwagen gooit. Via dezelfde videowebsite heeft de vicepresident van FedEx verontschuldigingen aangeboden.

Alles begon vorige week woensdag toen een automobilist in New York vanachter het stuur met een camera vastlegde hoe een medewerker van koerierdienst FedEx samen met een onbekende man stapel na stapel pakjes schijnbaar achteloos en dooreen in een vrachtwagen van het bedrijf gooit.

Het tweetal was zich duidelijk van geen kwaad bewust. Op een bepaald moment kon er bij de medewerker zelfs een "thumbs up" van af.

"Dit voorval is volkomen onaanvaardbaar"

In geen tijd ging het filmpje "viraal" in de VS. FedEx zelf aarzelde geen moment en plaatste al snel zelf een video op YouTube.

Daarin put vicedirecteur Shannon A. Brown zich uit in verontschuldigingen voor het voorval. "We zijn erg ontgoocheld de video op YouTube te zien", zegt hij.

"Wij leggen onze medewerkers hoge standaarden op. Dit voorval is voor ons volkomen onaanvaardbaar. Deze koerier werkt niet langer voor FedEx. Ik wil onze klanten onze verontschuldigingen aanbieden voor de daden van dit individu."

Het bewuste filmpje en de reactie van FedEx kunt u hieronder bekijken.