Hudson Bay Company neemt Saks over

De Amerikaanse keten van luxewinkels Saks 5th Avenue heeft een overnamebod van het Canadese Hudson Bay Co. aanvaard. De aandeelhouders van Saks moeten zich evenwel nog uitspreken over de deal.
AP2011

Hudson Bay Co. bood 16 dollar per aandeel Saks. Dat is ongeveer 5% hoger dan de slotkoers van vorige vrijdag op de beurs. In totaal bedraagt de overnameprijs 2,4 miljard dollar, maar Hudson neemt ook voor ongeveer een half miljard dollar schulden over. De aandeelhouders van Saks moeten nog wel hun goedkeuring geven.

Saks werd in 1867 opgericht en telt 41 winkels wereldwijd. Buiten de VS zijn er winkels in onder meer Mexico en de Golfstaten. De meest bekende winkel is die op 5th Avenue in New York. Wereldwijd werken er 15.000 mensen voor Saks dat handtassen, schoenen, merkkleding en accessoires verkoopt.

Hudson Bay Company werd in 1670 opgericht door twee Franse ontdekkingsreizigers die in Engelse dienst Canada verkenden en er rijk werden met de bonthandel. Vandaag is het vooral een winkelketen en het is het oudste bedrijf in Noord-Amerika.