Miniserie over Hillary Clinton in de maak

De Amerikaanse tv-zender NBC werkt aan een miniserie over de voormalige first lady Hillary Clinton. Actrice Diane Lane, die momenteel te zien is in de bioscoop in "Man of steel", zal de hoofdrol vertolken. Het is nog niet bekend wie Bill Clinton gaat spelen, Hillary's echtgenoot en de Amerikaanse president van 1993 tot 2001.
AP2012

De miniserie speelt zich af in de periode van 1998 tot nu en start in het Witte Huis, wanneer Bill Clinton bezig is aan zijn tweede ambtstermijn als president.

De serie krijgt de titel "Hillary" en zal Clinton tonen als politicus, minister van Buitenlandse Zaken, echtgenote en moeder. Ook haar ambities als presidentskandidate komen aan bod.

Wanneer de serie uitgezonden zal worden, is nog onduidelijk, maar volgens de makers zal dit zeker zijn voordat Clinton zich mogelijk opnieuw kandidaat stelt voor het presidentschap. In de zomer van 2015 barst de verkiezingsrace in de Verenigde Staten immers opnieuw los. Hillary Clinton is niet betrokken bij de serie.

AP2013