Nr. 3 - Vermiste vrouw uit De Pinte dood teruggevonden

De 29-jarige vrouw uit De Pinte die al twee dagen vermist was, is dood teruggevonden in een appartementsgebouw in Sint-Denijs-Westrem. De bewoner van een van de flats daar is aangehouden. Dat heeft het parket bekendgemaakt. Het nieuws zette een domper op de laatste avond van de Gentse Feesten.

De 29-jarige Aurore Ruyffelaere was met een groepje vriendinnen op stap geweest naar de Gentse Feesten en had haar auto aan het Maaltebruggepark in Sint-Denijs-Westrem geparkeerd. In de loop van de nacht van vrijdag op zaterdag is ze in haar eentje met de tram vanuit het centrum naar Sint-Denijs-Westrem teruggekeerd. Sindsdien ontbrak elk spoor en ook haar auto was spoorloos. Verschillende zoekacties leverden niets op.

Gisterenavond maakte het Gentse parket bekend dat haar levenloze lichaam gevonden is in een auto in de garage van een appartementsgebouw in Sint-Denijs-Westrem, niet ver van de plaats waar haar auto geparkeerd stond. De bewoner van een van de flats daar is aangehouden. Het parket zal vanmiddag op een persconferentie meer details geven.

Woordvoerster Annemie Serlippens beperkte zich gisteren tot een korte verklaring: "Vanavond is inderdaad de verschrikkelijke vaststelling gedaan dat de vermiste jonge vrouw gestorven is. Zij is gevonden in een flatgebouw waar de vermoedelijke dader zijn inschrijvingsadres heeft. De man is opgepakt, is gearresteerd, wordt verhoord door de politie en zal waarschijnlijk morgenvoormiddag worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter."

Christophe Peeters: "Enorme klap"

Het nieuws dat de jonge vrouw dood teruggevonden werd, verspreidde zich razendsnel en zette een domper op de laatste avond van de Gentse Feesten. Op het Sint-Baafsplein en de Vlasmarkt werd een minuut stilte gehouden.

Feestenburgemeester Christophe Peeters (Open VLD), die de ouders van het meisje persoonlijk kent, was erg aangeslagen. "Dit was een enorme klap toen we dit gisteren te horen kregen", zegt hij in "De ochtend" op Radio 1. Hij sluit niet uit de stad nog een herdenkingsmoment organiseert voor het meisje. "Daarover moeten we eerst nog overleggen. Gisteren moesten we vooral bekomen van de schok."

Het spijtige voorval gebeurde buiten de Feestenzone, die onder cameratoezicht staat. "Het zijn omstandigheden die overal kunnen gebeuren, maar het blijft wel een vreselijk verhaal", zegt Peeters.