Vlaamse film "Allez, Eddy!" gaat internationaal

De Vlaamse film "Allez, Eddy!" staat aan het begin van een carrière in Latijns-Amerika. De Amerikaanse betaalzender HBO kocht de uitzendrechten van de film voor het HBO-netwerk in die landen. Ook de rechten voor de Iraanse markt zijn verkocht.

Het Vlaams Audiovisueel Fonds meldt dat de uitzendrechten voor de Vlaamse komedie "Allez, Eddy!" voor Latijns-Amerika en Iran verkocht zijn.

"Allez, Eddy!" werd begin vorig jaar gelanceerd in ons land en de film is sindsdien op verschillende festivals bekroond.

De komedie van Gert Embrechts vertelt het verhaal van de 11-jarige Freddy in het midden van de jaren 70. De slagerszoon neemt tegen de zin van zijn vader deel aan een wedstrijd van een supermarkt om zijn idool Eddy Merckx te kunnen ontmoeten. De jonge acteur Jelte Blommaert vertolkt de hoofdrol in de film.