Zoekacties naar vrouw uit De Pinte zonder resultaat

In Gent is de hele dag gezocht naar een vrouw van 29 die verdwenen is na een avondje uit op de Gentse Feesten. Vanochtend was er een zoekactie in Sint-Denijs-Westrem, daarna is ook gezocht bij het afritten-complex in Merelbeke. Voorlopig zonder resultaat.

De 29-jarige Aurore Ruyffelaere was met een groepje vriendinnen op stap geweest naar de Gentse Feesten en had haar auto aan Maaltebruggepark in Sint-Denijs-Westrem geparkeerd. In de loop van de nacht van vrijdag op zaterdag is ze in haar eentje met de tram van het centrum naar Sint-Denijs-Westrem teruggekeerd. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Ook haar auto is spoorloos.

Annemie Serlippens van het Gentse parket zegt dat er geen aanwijzingen zijn dat de vrouw zomaar een paar dagen zou verdwijnen zonder iets te laten weten. Ze heeft een goed contact met haar ouders en vrienden en ze heeft ook honden waar ze voor zorgt. Daarom beschouwt het parket de verdwijning als onrustwekkend.

Vanmorgen werd een zoekactie gehouden in het Maaltebruggepark, maar die heeft voorlopig niets opgeleverd. De vrouw had daar haar auto geparkeerd. Vanmiddag is dan gezocht in de buurt van het oprittencomplex van Merelbeke, maar voorlopig zonder resultaat. Ook op andere plaatsen is er gezocht, op het water en vanuit de lucht, en de camerabeelden van de politie en ook van bedrijven en winkels worden onderzocht. Ook vannacht en morgen wordt het onderzoek intensief voortgezet.

De politie heeft ook een opsporingsbericht verspreid.

Het parket onderzoekt alle pistes. In de nacht van donderdag op vrijdag, de nacht voor haar verdwijning, was in dezelfde buurt al een jonge vrouw overvallen. "Zij is gevallen, heeft haar handtas achtergelaten die door de dader is meegenomen", zegt Annemie Serlippens.

"Wij onderzoeken dat uiteraard verder en houden er rekening mee dat het in dezelfde omgeving en in dezelfde tijdspanne gebeurd is, zonder onmiddellijk te zeggen dat die feiten aan elkaar gelinkt zijn."

De vermiste vrouw is de dochter van de beste vriendin van de Gentse politica Fientje Moerman (Open VLD). Zij postte afgelopen weekend een oproep op Twitter die door verschillende Gentse politici werd verspreid.