Aandeel van Telenet even geschorst op de beurs

Op de beurs Euronext Brussel is het aandeel van het mediabedrijf Telenet vanmiddag een tijdje geschorst. Aanleiding was een lek over de resultaten.

Vandaag had het Vlaamse mediabedrijf Telenet zijn halfjaarlijkse resultaten willen bekendmaken na het sluiten van de beurs. De cijfers zijn onder embargo tot die sluiting vanmiddag meegedeeld aan de pers.

Tegen de afspraken in, zijn die resultaten door Kanaal Z verspreid via Twitter. De tweet is intussen verwijderd, maar om elke belegger gelijke toegang tot die informatie te verschaffen, heeft de beurstoezichthouder FSMA vanmiddag beslist om de handel in aandelen van Telenet te schorsen. Omstreeks 17 uur is de handel hervat met een lichte stijging tot 36,75 euro per aandeel Telenet.

Het bedrijf uit Mechelen reageert intussen verbolgen op het doorbreken van het embargo rond de resultaten. "Wij bewijzen een dienst door deze persconferentie met embargo. Het is de tweede keer dat dit geschonden wordt. Onze procedure zal aangepast worden. Wij tolereren dit niet", aldus Vincent Bruyneel, Senior Vice President van Telenet.

Beter dan verwachte winstcijfers en omzet

De cijfers van Telenet over het eerste halfjaar vallen overigens meer dan mee. Zo is de omzet met 12% gestegen tot 813,6 miljoen euro. Dat is meer dan analisten hadden verwacht.

De bedrijfswinst is in die periode met 27% gestegen tot 242,2 miljoen euro. De nettowinst bedroeg in de eerste zes maanden 110 miljoen euro. In dezelfde periode van vorig jaar was dat slechts 25 miljoen euro.

De resultaten zijn volgens Telenet vooral te danken aan de groeiende bijdrage van de mobiele activiteiten en de verdere groei van het aantal vaste diensten.