Amerikaanse rapper DMX vraagt faillissement aan

De Amerikaanse rapper DMX heeft zijn faillissement aangevraagd. DMX heeft volgens The Wall Street Journal schulden tussen de een en tien miljoen dollar. De rapper beschikt op dit ogenblik niet over een geldig paspoort.
AP2009

"DMX heeft al enkele jaren last van financiële moeilijkheden. Een slechte boekhouding door zijn vorige management heeft ervoor gezorgd dat hij geen geldig paspoort meer heeft", meldt zijn nieuwe management.

Met de faillissementsaanvraag wil DMX zijn zaken weer op orde brengen, zodat hij een paspoort krijgt waarmee hij een wereldtournee kan ondernemen.

De 42-jarige DMX heeft de voorbije decennia een gevuld strafblad gesprokkeld. Hij brak eind de jaren 90 door met zijn debuutalbum "It's dark and hell is hot". Hij is ook bekend als acteur. Zo was hij te zien in "Romeo must die", "Cradle 2 the grave" en "Exit wounds".