Angelina Jolie is best betaalde actrice

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie is de best betaalde actrice in Hollywood. Het zakentijdschrift Forbes schat dat Jolie tussen juni 2012 en juni 2013 ongeveer 25 miljoen euro verdiende. Dat is ongeveer 9,8 miljoen euro meer dan het jaar daarvoor en bijna 7 miljoen euro meer dan de op een na best betaalde actrice, Jennifer Lawrence.
A2013

Lawrence won dit jaar de Oscar voor beste actrice en wist dit meteen te verzilveren. Kirsten Stewart, die vorig jaar de lijst aanvoerde, staat nu op de derde plaats. Ze verdiende 16 miljoen euro. Jennifer Aniston valt net buiten het podium, maar blijft ook nog altijd goed betaald met 15 miljoen euro.

Angelina Jolie zal volgend jaar te zien zijn in de blockbuster "Maleficent", gebaseerd op het sprookje van de schone slaapster. Jennifer Lawrence is een nieuwkomer in de lijst. Zij brak door met haar rollen in "The hunger games" en "Silver linings playbook". De vervolgfilm op het succesvolle "The hunger games" legt haar alvast geen windeieren. Kirsten Stewart verdiende de afgelopen jaren vooral veel geld met de "Twilight"-films, maar ziet haar inkomen nu slinken.

Forbes bevraagt producers, advocaten, managers en andere medewerkers uit de filmindustrie om te achterhalen hoeveel de actrices verdienen. Ook de inkomsten van de films en reclamespots worden in rekening gebracht.

Twee weken geleden maakte Forbes bekend dat Robert Downey Jr. de best betaalde Amerikaanse acteur is. Hij zou vorig jaar bijna 57 miljoen euro verdiend hebben. Dat is meer dan het dubbele van Jolie.