Boete voor rokende Teeuwen in "Zomergasten"

De Nederlandse zender VPRO wordt beboet omdat een rokende Hans Teeuwen in beeld werd gebracht tijdens de uitzending met de cabaretier in "Zomergasten". Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) laten weten.
archieffoto

Het is nog niet duidelijk wie de boete krijgt na de uitzending van "Zomergasten" van vorige zondag op VPRO. NVWA meldt dat alle werknemers recht hebben op een rookvrije plek. Dat geldt ook voor het personeel dat bij de uitzending van "Zomergasten" betrokken is.

VPRO wil voorlopig niet reageren op de mogelijke boete. "We wachten de consequenties af", meldt een woordvoerster.

Hans Teeuwen was zondag te gast in het avondvullende zomerprogramma van VPRO. De cabaretier was met zijn rookgedrag niet aan zijn proefstuk toe. In 2009 rookte de flamboyante Nederlander al een sigaret tijdens een interview in het Canvasprogramma "Lux".