Disney verfilmt boeken over Artemis Fowl

Het Amerikaanse entertainmentbedrijf Disney gaat een film maken die gebaseerd is op de jeugdboeken over Artemis Fowl van de Ierse schrijver Eoin Colfer. Disney baseert het scenario op de eerste twee boeken uit de achtdelige reeks.

De Ierse komiek en schrijver Eoin Colfer (°1965) publiceerde zijn eerste boek met Artemis Fowl in 2001. De reeks vertelt het verhaal van een 12-jarige miljonair die in zijn vrije tijd een crimineel is. De boeken spelen zich af in een wereld die deels gebaseerd is op de echte wereld, maar die ook bewoond wordt door fantasiewezens.

Disney gaat voor het eerst in jaren in zee met producent Harvey Weinstein. Weinstein raakt in 2005 in onmin met Disney. "Had je me dit vijf jaar geleden gezegd, ik had je voor gek verklaard", aldus Weinstein.

De bewerking van de boeken tot een filmscenario bevindt zich nog in het prille beginstadium. Het is nog niet duidelijk wanneer de film in de bioscoop zal verschijnen. Wereldwijd zijn er meer dan 20 miljoen boeken uit de reeks Artemis Fowl verkocht.