EU keurt Franse steun voor Peugeot Citroën goed

De Europese Commissie heeft geen bezwaren tegen de Franse staatssteun voor de autoproducent PSA Peugeot Citroën. Die moet wel een aantal onderdelen verkopen.

Eerder had de Franse staat aangeboden om 572 miljoen euro steun te verlenen aan PSA Peugeot Citroën. Tegelijk zal de Franse overheid garanties geven voor zeven miljard euro aan leningen die door de financiële arm van PSA werden verstrekt. Dat was indertijd overeengekomen om drastisch banenverlies bij de autogroep in te perken. 

EU-commissaris voor Concurrentie Joaquin Almunia geeft toe dat concurrenten die geen staatssteun krijgen, schade zullen ondervinden van de steun, maar zegt dat die impact "beperkt" zal zijn. Tegelijk laat de steun toe dat PSA terug rendabel wordt na enkele moeilijke jaren. 

In ruil voor de goedkeuring van de steun eist de Commissie wel dat Peugeot Citroën enkele onderdelen zal verkopen. Welke dat zijn, is nog niet meegedeeld.

Vorig jaar incasseerde de autogroep een verlies van vijf miljard euro.