Geschreeuw leidt politie naar cannabisplantage

De lokale politie van Brussel West heeft gisteravond bij toeval een cannabisplantage ontdekt op de De Smet De Naeyerlaan in Jette. Twee personen, 22 en 19 jaar oud, werden opgepakt en ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

De politie deed haar ontdekking maandagavond rond 22.00 uur toen een patrouille op de De Smet De Naeyerlaan reed en een vrouw hoorde schreeuwen.

De agenten besloten te controleren of er niemand in gevaar was en gingen het gebouw binnen waar het geschreeuw vandaan kwam. Op de derde verdieping stootten de agenten op een openstaande deur en hoorden ze twee mensen discussiëren. Toen ze aanklopten, deed een man open en zagen de agenten door de deuropening een professionele cannabisplantage staan van een 50-tal planten. In een pot op de tafel bleek 40 gram cannabis te zitten.

De agenten arresteerden de man en de vrouw die in het appartement aanwezig waren en lieten de plantage vernietigen.