Platenlabel van Wim Wenders brengt rockplaat uit

De Duitse filmregisseur Wim Wenders brengt het nieuwe album van de Berlijnse rockgroep Infarnis uit op zijn platenlabel. Tot nog toe gaf het platenlabel van Wenders vooral muziek uit gelinkt aan zijn films. Dit is de eerste rockplaat die op het label verschijnt.

Muziek heeft altijd al een belangrijke rol gespeeld in de films van Wim Wenders. Zo was de muziek van Ry Cooder prominent aanwezig in zijn doorbraakfilm "Paris, Texas". Hij maakte ook een documentaire over de Cubaanse groep Buena Vista Social Club waar Ry Cooder ook deel van uitmaakt. In andere films maakte hij gebruik van muziek van U2 en Nick Cave.

Enkele jaren geleden hoorde Wenders voor het eerst een plaat van Infamis. "Ik vroeg me af waarom ik die groep niet kende", zegt Wenders in het Berlijnse uitgaansblad Zitty. Infamis timmert al jaren aan de weg en bracht al een dozijn platen uit in eigen beheer. De doorbraak bleef echter uit. Wenders wil de groep nu een handje helpen door hun nieuwe album, "Im Westen der Himmel" via zijn platenlabel uit te geven. 

"Ik liet mij overtuigen door hun muziek en hun mentaliteit om al die jaren door te gaan. Ze moeten niet verwachten dat ze met mijn hulp nu carrière kunnen maken en meteen hun banen kunnen opzeggen", zegt Wenders.

Of hij plannen heeft om nog muziekgroepen onder zijn vleugels te nemen, is niet bekend.