Vlaamse film "82 dagen in april" naar Montreal

"82 dagen in april", het speelfilmdebuut van Bart Van den Bempt, is uitgenodigd voor de Competitie voor Eerste Films op het Montreal World Film Festival. Het debuut gaat er in wereldpremière en maakt zo kans op de Gouden Zenith. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds bekendgemaakt.

De 37e editie van het filmfestival van Montreal vindt dit jaar plaats van 22 augustus tot en met 2 september.

In "82 dagen in april" volgen we Herman en Marie, een koppel vijftigers. Zij komen aan in Istanbul om er de rugzak van hun overleden zoon op te pikken. Wanneer ze door zijn spullen gaan, vinden ze een dagboek van zijn reis door Turkije. Herman besluit om het laatste spoor van hun zoon te volgen en overtuigt zijn vrouw hem te vergezellen naar een voor hen onbekend deel van de wereld in een poging loutering te vinden.

De hoofdrollen worden vertolkt door Marc Peeters en Karen Vanparys. Bart Van den Bempt schreef het scenario.

Op 6 augustus maakt het Wereldfilmfestival van Montreal zijn volledige programma bekend, met daarbij ook de titels die dit jaar zullen meedingen voor de Grand Prix des Amériques in de Officiële Wereldcompetitie.