"Hoogste tijd om patatjes in den hof te gaan planten"

Jan Becaus presenteert vandaag om 19 uur zijn laatste journaal, dan gaat het bekende anker met pensioen. MNM wilde dit niet zomaar voorbij laten gaan en componeerde samen met Isabelle A een afscheidslied. Becaus reageerde ook. Vooral de "patatten in den hof" stonden Becaus wel aan.

De tekst van "He, lekker beest" was volledig aangepast aan het pensioen van journaalanker Jan Becaus: "Wie had er ooit gedacht dat het tussen ons voorbij zou gaan? Dat je ons met De Vilder zou laten staan?" Maar de zangeres begrijpt het en wenst Becaus alle goeds toe. "Het wordt voor u de hoogste tijd dat gij ne keer patatjes in den hof gaat planten."

Becaus zelf beluisterde het liedje aandachtig. "Ontroerend mooi, dat van die patatten in den hof. Vintage, Isabelle A!", reageerde hij in "De ochtendshow" op MNM.

Becaus gaf zelf ook te kennen dat hij het "zwarte gat" niet vreesde. "Ik zie niet meteen een zwart gat. Ik ga nog wat reisjes met de vrouw maken", luidde het. Wat hij NIET zal missen, zijn de "verschrikkelijke files".

lees ook