"U was een fantastisch publiek", aldus Jan Becaus

VRT-journalist Jan Becaus heeft vanavond omstreeks 19.30 uur afscheid genomen van de kijkers van "Het journaal" op Eén. Het nieuwsanker presenteerde voor het laatst in zijn bijna 30-jarige carrière "Het journaal" op de openbare omroep.

De intussen 65-jarige Jan Becaus hield het hoofd koel tijdens zijn laatste nieuwsuitzending op Eén. In zijn gekende stijl presenteerde Becaus de belangrijkste nieuwsfeiten van de dag.

Aan het einde van "Het journaal" werd het nieuwsanker in de bloemen gezet. Sportanker Catherine Van Eylen eindigde het sportnieuws met de boodschap dat het nagelnieuwe voetbalstadion van AA Gent de Jan Becaus Arena zou gaan heten, maar dat was uiteraard een kwakkel.

Daarna zette Annelies Van Herck Jan Becaus in de bloemen. "Ik ben het bloemenmeisje van dienst, maar ik breng jou deze bloemen in naam van de hele redactie. We willen jou bedanken voor de bijna dertig jaar dat je het nieuws hebt gelezen en dat je dat fantastisch hebt gedaan in je eigen stjil", aldus Van Herck in "Het journaal".

"Ik ben een beetje overdonderd", zei Jan Becaus na zo veel woorden van lof. Vervolgens richtte het afscheidnemende nieuwsanker zich rechtstreeks tot de kijkers. "29 jaar lang ben ik uw nieuwslezer geweest, in goede en kwade dagen. Vaak bracht ik kwaad nieuws, maar het is niet anders. U was een fantastisch publiek, het beste publiek dat iemand zich kan dromen. Ik wens u het allerbeste en nog een mooie avond", waren de laatste woorden van Jan Becaus in de studio van "Het journaal".