"Verdachte moord Aurore ontkent alles"

De 29-jarige man die verdacht wordt van de moord op Aurore Ruyffelaere ontkent dat hij de feiten heeft gepleegd. De man, van Russische afkomst, maar legaal in ons land, wordt nu psychiatrisch onderzocht. Vrijdag wordt beslist over zijn verdere aanhouding.
Katrien Vanderstraeten, advocate van de verdachte

Gisterenmiddag werd de man aangehouden. Een dag eerder had de politie het lichaam van Aurore Ruyffelaere gevonden in de koffer van de auto van de man in Sint-Denijs-Westrem. Toch ontkent de verdachte dat hij de moord heeft gepleegd.

"Mijn cliënt blijft de beschuldigingen ontkennen", zegt zijn advocate Katrien Vanderstraeten. "Hij werd geconfronteerd met de feiten en hij heeft daar een uitleg voor gegeven, maar ik kan niet ingaan op de details." Zijn advocate sprak anderhalf uur met de verdachte. "Hij spreekt op een vrij normale manier en komt niet vreemd over", zegt ze daarover.

De man wordt nu onderzocht door psychiaters. "In zulke dossiers is het normaal dat men een psychiater aanstelt om de toerekeningsvatbaarheid van een verdachte te onderzoeken", zegt zijn advocate nog. "Ik heb hem alleszins duidelijk aangeraden om mee te werken met het gerecht."