"Zielloos overzicht van populaire Britse hits"

Afgelopen juni moet de Britse premier David Cameron gedacht hebben zijn collega's van de G8, de belangrijkste industrielanden, te verrassen met een top 10 van populairste Britse hits. Hij zette de nummers op USB-stick en gaf die af tijdens een top in Noord-Ierland. De top 10 lekte nu via Spotify uit en The Guardian is niet mals voor de muziekkeuze.
AP2013

Op de USB-stick prijkten volgende nummers:

  1. Tessellate - Alt-J
  2. Lightning Bolt - Jake Bugg
  3. Green garden - Laura Mvula
  4. Is your love big enough - Lianne La Havas
  5. Only love - Ben Howard
  6. Home - Gabrielle Aplin
  7. Another love - Tom Odell
  8. Feel the love - Rudimental
  9. Skinny love - Birdy
  10. Can't say no - Conor Maynard

Cameron deed de liedjes cadeau aan wereldleiders als Barack Obama, Vladimir Poetin en Angela Merkel. De samenstelling kwam niet van de Britse premier, maar wel van BPI, de British Phonographic Industry (de beroepsvereniging voor de Britse muziekindustrie).

Opvallend zijn de talrijke "love"-nummers. De bedoeling van het laatste nummer "Can't say no" is ook voor interpretatie vatbaar. The Guardian spreekt van een "redelijk zielloos, commercieel overzicht van populaire Britse hits".

lees ook