Bashar al-Assad zit nu ook op Instagram

De Syrische president Bashar al-Assad heeft sinds enkele dagen een account op de sociaalnetwerksite Instagram. Daarop staan vooral foto's die hem voorstellen als een geliefde leider.

Eerder zat Assad al op Facebook en Twitter en hij heeft een YouTube-account. Nu zit de Syrische president dus ook op Instagram, een website om foto's en filmpjes te delen.

De president post foto's van hoe hij aan zijn bureau aan het werk is, hoe hij een ziekenhuis bezoekt, hoe hij het volk toespreekt dat geboeid luistert. Ook van zijn vrouw Asma zijn er heel wat foto's. Zij bezoekt kinderen, een ziekenhuis, een universiteit.

De foto's worden door veel mensen leuk bevonden. Op sociale media komt er evenwel nogal wat kritiek omdat Assad zijn Instagram-account inzet als propaganda-instrument, terwijl een opstand tegen hem ontaard is in een burgeroorlog die al aan 100.000 mensen het leven heeft gekost.