Festivals bereiden zich voor op de hitte

De organisatoren van Festival Dranouter en de organisatoren van Reggae Geel hebben extra maatregelen genomen tegen de verwachtte hitte tijdens het komende weekend. De organisatoren van het "avondfestival" Lokerse Feesten wachten nog af of extra maatregelen komen.

Festival Dranouter meldt dat er op de camping van het festival shelter wordt gebouwd zodat er voldoende schaduw is en ook op het festivalterrein is men voorbereid op de hitte.

"We gaan gratis water aanbieden en er staat ook een duiktank op de festivalweide. In de duiktank kunnen de bezoekers een koude duik kunnen nemen", meldt Jessica Casier van Festival Dranouter.

De organisatoren staan ook in contact met het KMI. "Zo kunnen we iedereen waarschuwen voor mogelijk onweer. Het Rode Kruis is ook present op de festivalweide. Ze kunnen problemen met de hitte zeker opvangen", klinkt het.

Festival Dranouter is aan zijn 39e editie toe. Het komende weekend staan onder anderen Daan, Arno, De Nieuwe Snaar, Amatorski, Agnes Obel, Zaz en De Dolfijntjes op het podium in Dranouter.

Reggae Geel laat drinkwater toe op festivalweide

Ook de organisatoren van Reggae Geel hebben maatregelen tegen de verwachte hitte aangekondigd. Reggae Geel vindt plaats op vrijdag 2 en op zaterdag 3 augustus.

Op de 35e editie van het festival zal er gratis drinkwater ter beschikking gesteld worden en de festivalgangers mogen uitzonderlijk eigen water mogen meenemen op het festivalterrein. Er komen ook besprekelingssystemen op verschillende plaatsen.

"De winkels op de camping zullen vroeger openen en we zorgen er voor dat er vanaf 's ochtends al water en zonnecrème te verkrijgen is", meldt organisator Kris Eelen.

"Avondfestival" Lokerse Feesten wacht nog af

De organisatoren van de Lokerse Feesten hebben nog geen extra maatregelen genomen tegen de tropische temperaturen die voor komend weekend voorspeld worden. Dat zegt woordvoerder Bruno Van Eetvelde.

"We zullen vrijdag beslissen of er waterbedeling of andere maatregelen komen. Omdat we een avondfestival zijn en geen camping aanbieden, verwachten we geen grote problemen." De Lokerse Feesten starten op vrijdag 2 augustus en lopen tot 11 augustus. De concerten gaan pas 's avonds van start in Lokeren.