Invensys aanvaardt overnamebod van Schneider

Het Britse engineeringbedrijf Invensys zal worden overgenomen door de Franse tegenhanger Schneider Electric. Dat betaalt 3,95 miljard euro voor Invensys.

Schneider betaalt 502 pence per aandeel van Invensys, waarvan 372 pence in cash en de rest in aandelen. In totaal kost de overname Schneider Electric 3,95 miljard euro. 

Het is daarmee een van de grootste overnames ooit door het Franse bedrijf. Wel hoopt Schneider op jaarlijks 400 miljoen euro besparingen door synergieën met Invensys.

Het Britse Invensys is een van de grote ontwikkelaars van software en controlesystemen voor onder meer energiecentrales, olieraffinaderijen en chemische fabrieken. Toch valt het bedrijf iets kleiner uit dan zijn rechtstreekse concurrenten en daarom werd Invensys al een tijdje genoemd als mogelijk overnamedoelwit. Bij het bedrijf werken 16.500 mensen in 180 landen.

Schneider Electric werd opgericht in 1836 en is een van de grote industriële groepen in Frankrijk. Het heeft 152.384 mensen in dienst en heeft een omzet van bijna 24 miljard euro.