Tractebel bouwt LNG-terminal in Shanghai

Het Belgische bedrijf Tractebel Engineering heeft een contract binnengehaald voor de bouw van een LNG-terminal in de Chinese havenstad Shanghai. Het gaat om een belangrijke doorbraak voor het bedrijf in Azië.
AP2009

Het contract omvat het project management voor de uitbouw van een terminal voor LNG-gas in Shanghai. Een bestaande terminal wordt er uitgebreid van 150.000 naar 350.000 kubieke meter. Dat is vergelijkbaar met de LNG-terminal in Zeebrugge.

Tractebel -een dochter van de Franse energiegroep GDF Suez- heeft heel wat ervaring in dergelijke projecten en kreeg daarom de voorkeur op Japanse ingenieursbedrijven, met wie opdrachtgever Shanghai Gas Company doorgaans samenwerkt. Het project zal twee tot drie jaar duren.

Tegelijk heeft Tractebel ook zijn belang in het Chinese studiebureau BUGET (Beijing United Gas Engineering & Technology) opgetrokken van 30 naar 49%. Dat verschaft Tractebel een stevig bruggenhoofd in China.

Op die manier hoopt Tractebel fors te kunnen groeien in China. Nu vertegenwoordigt Azië slechts 10% van de omzet van het bedrijf. Tractebel Engineering is een van de grootste engineeringbedrijven ter wereld en telt 3.300 werknemers.