Zomerkoopjes een succes voor kledingzaken

De voorbije zomerkoopjes waren een succes voor de kledingzaken. Volgens de organisatie van zelfstandige ondernemers UNIZO noteerden de kledingwinkels deze maand een omzetstijging van 5 procent tegenover juli van vorig jaar.

De zomersolden zijn matig gestart, maar het mooie weer vanaf de tweede week van juli maakte veel goed. De solden waren voor de kledingsektor een serieuze opsteker na een barslecht voorjaar.

"Vanaf de tweede week van juli is het toch beginnen zomeren, waardoor veel klanten naar de winkels trokken, en waardoor we nu dus een positieve eindbalans hebben. We zagen in de gewone verkoop in het voorjaar een dramatische daling met 7,5 procent van de omzet, terwijl we nu zien dat de solden goed zijn voor een omzet van plus 5 procent. Dus dat is zeker een opsteker voor de ondernemers", zei UNIZO-woordvoerder Sanderijn Vanleenhove.

Lingerie deed het trouwens opvallend goed tijdens de koopjes, de verkopers van damesonderkleding zagen hun omzet met 9 procent stijgen.