"In utero" van Nirvana krijgt jubileumeditie

Op 24 september verschijnt een speciale heruitgave van "In utero", het laatste studioalbum van de legendarische grungeband Nirvana. Het is in september 20 jaar geleden dat de plaat uitkwam. De heruitgave komt met meer dan 70 extra tracks, vooral liveopnames en demo's.

"In utero" kwam uit in september 1993. De groep stond toen onder grote druk door de hooggespannen verwachtingen na het succes van voorganger "Nevermind". Het werd meteen ook het laatste studioalbum van Nirvana. Frontman Kurt Cobain pleegde in 1994 zelfmoord.

De jubileumeditie van "In utero" komt met nooit eerder verschenen demo's, b-kantjes en compilaties. Daarnaast bevat de heruitgave de volledige liveopname van een concert dat de groep in december 1993 gaf in Seattle. Ten slotte krijgen de kopers ook een boek met foto's die de Nederlandse rockfotograaf Anton Corbijn van Cobain en co gemaakt heeft.

Van het liveoptreden in Seattle komt ook een aparte dvd uit. Naast de volledige jubileumeditie met alle extra's verschijnt de heruitgave van "In utero" ook digitaal, als dubbel-cd en op vinyl.