Denzel Washington keert terug naar zijn eerste liefde

De Amerikaanse acteur Denzel Washington keert terug naar zijn eerste liefde: Broadway. In een interview heeft hij verklapt dat hij een rol zal spelen in "A raisin in the sun". Washington, vooral bekend uit fillms, won eerder al een Tony Award, een prestigieuze Amerikaanse musical- en toneelprijs.
2007 AP

"Ik probeer mijn vrouw bij te benen. Zij doet meer theater", grapt Washington over zijn terugkeer naar Broadway. Washington is 30 jaar getrouwd met actrice Pauletta Pearson.

Welke rol Washington in "A raisin in the sun" zal spelen, heeft hij niet gezegd. In 2010 sleepte hij een Tony Award in de wacht voor het personage Troy Maxson in "Fences". Zijn nieuwste stuk zal lopen vanaf maart.

Washington is bij het grote publiek vooral bekend van films als "Malcolm X", "The hurricane", "Training day", "The bone collector", en "The Manchurian candidate".