Facebook maakt embedden van berichten mogelijk

De sociaalnetwerksite Facebook is gestart met de mogelijkheid om publieke posts in te sluiten ("te embedden") op andere websites en blogs. De optie geldt zowel voor statusupdates als voor video's en foto's.
Facebook geeft als voorbeeld een Facebookbericht van het Britse hof.

In eerste instantie heeft Facebook de nieuwe optie enkel opengesteld voor enkele grote Amerikaanse nieuws- en entertainmentsites. Het gaat om CNN, Huffington Post, Bleacher Report, People Magazine en Mashable.

Op termijn zal de mogelijkheid voor iedereen toegankelijk worden. Bij elke Facebookpost die openbaar is, zal dan in het menu rechtsboven de optie "Embed Post" zichtbaar worden. Vervolgens verschijnt de HTML-code. Door die te kopiëren wordt het bericht ingevoegd op een website of een blog.

Bezoekers van de website kunnen het Facebookbericht rechtstreeks "liken" of zelf delen. Wie een reactie wil plaatsen, wordt wel doorverwezen naar de originele Facebookpagina. Met de nieuwe feature volgt Facebook het voorbeeld van Twitter, dat al lang de mogelijkheid aanbiedt om tweets te embedden op andere websites.

AP2013