Gaëtan De Weert kraakt nu ook Waals belspelletje

Wiskundeknobbel Gaëtan De Weert is erin geslaagd om in een Waals belspelletje het antwoord van 2.000 euro te voorspellen. De Weert maakte naam in het Eén-programma "Basta" met zijn rekensleutel om Vlaamse belspelletjes te kraken. Het luidde het einde in van de belspelletjes op de Vlaamse tv.

De Weert kondigde twee jaar geleden in Humo al aan dat hij zou proberen om de Waalse belspelletjes uit de ether te krijgen. Hij is er nu in geslaagd in het belspel "Luna park" op RTL-TVI het juiste antwoord van 2.000 euro te voorspellen. De Weert moest een Franse vrouwelijke voornaam opnoemen en antwoordde correct: Kardiatou. De presentator zelf was uitermate verbaasd, want hij kende zelf de naam niet.

Het nieuws raakte bekend via Facebook waarop "Basta"-maker Lieven Scheire het filmpje van de uitzending postte. Een datum van de aflevering is niet bekend.

"Om hun verlies te compenseren sluiten de belspelorganisatoren intussen de ene na de andere uitzending af zonder dat er iemand een prijs wint. Dat is volledig tegen de wet. Artikel 13 van het KB op de belspelen vereist dat er bij elk spel geld moet gewonnen worden door minstens één speler. Kent er iemand een advocaat met zin/tijd om dit eens aan te klagen? Juridisch een gewonnen zaak lijkt mij", schrijft Scheire nog. RTL-TVI was vanavond niet bereikbaar voor een reactie.