James Cameron draait drie sequels op "Avatar"

Hollywood-regisseur James Cameron (58) wil gelijktijdig drie bijkomende delen van de 3D-fantasyfilm "Avatar" draaien. De filmmaker en Century Fox maakten de plannen voor de drie sequels vandaag bekend. Dat meldt het Amerikaanse vakblad Variety.
Scène uit "Avatar".

De scenaristen Josh Friedman ("War of the worlds"), Rick Jaffa en Amanda Silver ("Rise of the Planet of the Apes") en Shane Salerno ("Savages") zullen de draaiboeken schrijven. Cameron wil vanaf 2014 alle films in één ruk draaien. Vanaf december 2016 zullen de sequels van "Avatar", telkens met een jaar tussen, in de bioscoop te zien zijn.

"Avatar" (2009) was de tot nog toe succesvolste film in de bioscoopgeschiedenis en bracht wereldwijd ongeveer 2,1 miljard euro in het laatje. De film werd met drie Oscars en twee Golden Globes onderscheiden. "Avatar" vertelt het verhaal van de strijd tussen de mens en de blauwe bewoners van de planeet "Pandora".