KBC, ING en Belfius betalen binnenkort getrouwheidspremie sneller

KBC, ING en Belfius gaan vanaf 1 oktober elk kwartaal de getrouwheidspremies uitbetalen. Dat is de premie die u krijgt wanneer u geld een jaar lang onaangeroerd op uw rekening laat staan. De drie grootbanken wachten het koninklijk besluit daarover niet af. BNP Paribas Fortis wacht wel nog af.

Een jaar geleden besliste de federale regering om de spaarboekjes te hervormen. Toen werd onder meer beslist om de getrouwheidspremie sneller te laten uitbetalen. Die beslissing is nog niet officieel gemaakt met een koninklijk besluit, maar KBC, ING en Belfius wachten dat dus niet af.

Vanaf 1 oktober betalen die banken om de drie maanden de getrouwheidspremies uit. De getrouwheidspremie komt bovenop de basisrente. Het is een premie die u krijgt als u geld gedurende 12 kalendermaanden onaangeroerd op uw rekening laat staan.

Met de huidige regels wordt de getrouwheidspremie op het einde van het jaar uitbetaald. Concreet: wie in februari een bepaald bedrag al 12 maanden op zijn of haar rekening had staan, krijgt pas 10 maanden later zijn getrouwheidspremie. In de nieuwe regeling zal dat dus al in april zijn (begin van het tweede kwartaal).