Microsoft brengt Office Mobile uit voor Android

De Amerikaanse technologiereus Microsoft heeft zijn Office Mobile-app ook uitgebracht voor smartphones die draaien op het Android-besturingssysteem van Google. De app is eerst beschikbaar, via de Google Play Store, voor Amerikaanse gebruikers. In de komende weken zullen andere landen aan bod komen.

Via de applicatie is het mogelijk om bestaande documenten van toepassingen zoals Excel, Word en PowerPoint op mobiele toestellen te bekijken, beperkt te bewerken en via de cloud-toepassing SkyDrive uit te wisselen. Wie geabonneerd is op Office 365, kan de software gratis downloaden. De applicatie is intussen ook al een aantal weken beschikbaar voor de iPhone van Apple.

Het Office-programma is een van de belangrijkste producten van Microsoft. Door de software open te stellen voor de platformen van rivalen Google en Apple, speelt Microsoft in op de trend dat consumenten steeds meer toepassingen op mobiele toestellen gebruiken, in plaats van op de computer.

Android domineert de smartphonemarkt, gevolgd door iOS van Apple. Microsoft heeft met Windows Phone 8 ook een eigen mobiel besturingssysteem, maar dat heeft voorlopig maar een erg klein marktaandeel.