Soepelere regeling voor verkoop tweede verblijf in Frankrijk

Wie een tweede verblijf in Frankrijk heeft, kan dat vanaf 1 september al na 22 jaar verkopen zonder extra belasting op de meerwaarde van de verkoop. Dat heeft de Franse regering beslist, meldt La Libre Belgique. Tot nu was de termijn 30 jaar.

Voor de 100.000 Belgen die een tweede verblijf in Frankrijk hebben, is dat goed nieuws. "De Belgen die een huis geëerfd of gekocht hebben, hebben de laatste jaren lange tijd moeten wachten om vrijgesteld te worden", zegt Alexander De Groote van Petercam.

"De vrijstelling vanaf het 23e jaar is een goede zaak, vooral voor mensen die hun vastgoed in Frankrijk willen verkopen. De vastgoedmarkt voor tweede verblijven was tot een totale stilstand gekomen. Door de nieuwe maatregel kan de markt weer optrekken."