Theater aan Zee start met 25.000 verkochte tickets

In Oostende begint vanavond de 17e editie van het theaterfestival Theater aan Zee (TAZ). Er werden al 25.000 tickets aan de man gebracht. Centrale gast in de badstad is dit jaar het Antwerpse gezelschap De Roovers.

Het theaterfestival in Oostende duurt 10 dagen. Op 45 locaties verspreid over de stad en de haven, waaronder Café Koer in het Leopoldpark en cultuurcentrum De Grote Post, vinden 410 voorstellingen plaats van 153 verschillende projecten.

Voor de theatervoorstellingen, concerten en literatuurprogramma's zijn inmiddels 25.000 van de 35.000 tickets verkocht, zegt Tatjana Bonne, de woordvoerster van TAZ. Voor "Gepokt en gemazeld" van Het Kip, "IJdele dagen" van 't Arsenaal en "Bloedsomloopworst" van Bernard Van Eeghem werd zelfs een extra voorstelling ingelast.

Bonne benadrukt wel dat er nog steeds heel wat kaarten zijn voor diverse voorstellingen en dat het publiek ook kan genieten van 138 concerten en kindervoorstellingen die volledig gratis zijn. Vanavond start het festival met een gratis muzikaal parcours door het kloppend hart van TAZ, met name cc De Grote Post en Café Koer, met onder meer Stijn Meuris, Piv Huvluv en Bruno Deneckere.