Torfs ontvangt "de sleutel" van KU Leuven

Rik Torfs heeft vandaag de sleutel van de KU Leuven in ontvangst genomen van zijn voorganger Mark Waer die de universiteit sinds 2009 leidde. De professor Kerkelijk Recht staat vanaf vandaag in voor het dagelijkse bestuur van de Leuvense universiteit.

De gewezen CD&V-senator wordt bijgestaan door acht vicerectoren. Opvallendste naam in die ploeg is de N-VA-politicus Danny Pieters, die vicerector Humane Wetenschappen wordt. Kort na zijn verkiezing zei Torfs al dat hij als rector "verbindend" wil optreden. In een van de eerste reacties na zijn verkiezing benadrukte Torfs dat hij de universiteit de komende jaren wil leiden in een sfeer van "samenwerking en broederschap of zusterschap".

Behalve Pieters zijn nog twee andere vicerectoren groepsvoorzitter. Zij zijn door de raad van bestuur voorgedragen aan de Inrichtende Overheid voor benoeming tot vicerector en lid van de raad van bestuur. Het gaat om Wim Robberecht, vicerector Biomedische Wetenschappen en Georges Gielen, vicerector Wetenschap en Technologie. De andere vicerectoren zijn Didier Pollefeyt, Liliane Schoofs, Katlijn Malfliet, Rik Gosselink en Marc Depaepe.