Verdachte moord Aurore probeert zelfmoord te plegen

De 29-jarige man die aangehouden werd op verdenking van roofmoord op Aurore Ruyffelaere, heeft in de gevangenis van Gent een poging tot zelfdoding ondernomen. Het parket bevestigt alleen dat hij om medische redenen naar het ziekenhuis is gebracht.
Het lichaam van de vermoorde Aurore werd hier teruggevonden.

De verdachte werd in acuut levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht, maar zijn huidige toestand is niet bekend. Hij ligt nu op de afdeling intensieve zorg, waar hij wordt bewaakt.

Morgen moet de verdachte normaal voor de raadkamer verschijnen, maar het is nog niet duidelijk of zijn medische toestand dat zal toelaten. Zijn advocate zal in elk geval om uitstel vragen. De voorzitter van de raadkamer kan ook beslissen dat de advocate haar cliënt mag vertegenwoordigen, en de aanhouding van de verdachte toch verlengen.

De vriendin van de 29-jarige verdachte van de roofmoord op Aurore Ruyffelaere, heeft nooit gemerkt dat haar vriend financiële problemen had. Dat zeggen de ouders van de vrouw, die een eenmalige verklaring verspreiden en verder met rust gelaten willen worden. "In de tijd dat Irina samen was met Andrej, heeft zij hem ervaren als een lieve, zachte en zeer attente man. Nooit viel er een hard woord tussen hen", zeggen ze.