Wraak in naam van de kunst

Een Londense graffitikunstenaar, alleen gekend onder zijn schuilnaam DS, heeft op een wel erg originele manier wraak genomen op het stadspersoneel dat zijn muurschilderingen verwijdert. Op een dag in mei had DS een tekening van Hello Kitty op een muur gezet, maar beide figuren werden al na acht uur overschilderd. Te vlug, zo vond DS.

De anonieme straatkunstenaar was nog in de buurt toen een stadsmedewerker de gevel in zijn originele staat herstelde. Hij nam enkele foto's van de nietsvermoedende en plichtbewuste ambtenaar en de reden werd pas een tijdje later duidelijk.

Op een muur langs Essex Road in Londen had DS dezelfde man getekend die zijn figuren had verwijderd. "Ik ben een dag nadien teruggekeerd in de hoop een foto te nemen van de man die zichzelf van de muur haalt, maar tot op de dag van vandaag is de tekening niet weggehaald", zegt DS in de Daily Mail.

"Ik heb er geen probleem mee dat ze onze werken weghalen. Dat is nu eenmaal het lot van elke graffitikunstenaar", geeft DS eerlijk toe. "Alleen vond ik dit specifieke geval zo overdreven, nauwelijks acht uur nadat ik die figuren op de muur had gezet. Daar wilde ik op deze manier tegen protesteren."

lees ook