Zwavelzuurlek in Zemst loopt goed af

In een bedrijf in Zemst dat batterijen produceert, is vanmorgen zwavelzuur gelekt. Het alarm dat de tank vol zat werkte niet, waardoor de tank overliep. Er is niemand gewond geraakt.

Bij batterijenfabrikant Hoppecke is een 100-tal liter zwavelzuur weggelekt bij het vullen van een tank. De veiligheidsklep die moet voorkomen dat de tank overloopt, werkte niet, waardoor de tank overliep. De lokale brandweer moest op bijstand rekenen van het korps van Overijse om het goedje op te ruimen.

Volgens de brandweer gaat het om een kleine hoeveelheid zwavelzuur. "Het meeste was al opgevangen door de firma zelf", meldt de brandweer. "We spreken over een oppervlakte van ongeveer 100 vierkante meter. Het ging maximaal om 100 liter. Er is geen gevaar geweest voor omwonenden."