4 miljoen hosties uitgedeeld op Wereldjongerendagen

"Copacabana heeft nog nooit een zo talrijke en gelukkige menigte gezien die samenkwam om een betere wereld op te bouwen." Dat heeft Joao Orani Tempesta, aartsbisschop van Rio, gezegd tijdens de persconferentie waar een balans werd opgemaakt van de Wereldjongerendagen die zondag werden afgesloten.

Voor de Wereldjongerendagen daagden volgens de organisatoren 3,5 miljoen mensen op. Ze vertegenwoordigden 175 nationaliteiten. De Brazilianen, Argentijnen, Amerikanen en Chilenen waren het sterkst vertegenwoordigd. Om de Wereldjongerendagen in goede banen te leiden, werden 60.000 vrijwilligers ingezet. Op de Wereldjongerendagen waren 7.814 priesters, 644 bisschoppen en 632 diakens aanwezig. Er werden 4 miljoen hosties uitgedeeld.

Het Braziliaanse ministerie van Toerisme raamt dat de deelnemers aan de Wereldjongerendagen in totaal 600 miljoen euro hebben uitgegeven. Er werd 390 ton afval ingezameld, waarvan een deel wordt gerecycleerd.