"Drie weken lang toezien, en dan..."

Twee weken voor de geboorte van zijn zoon kreeg Calvin Innes het verschrikkelijke nieuws dat hij schildklierkanker had. Door de behandeling die volgde op de operaties bleek de 29-jarige Brit een te hoge graad van radioactiviteit te bezitten, waardoor hij geen enkel contact met de pasgeboren Cohen mocht hebben. Drie weken lang moest hij wachten tot de eerste knuffel. De foto daarvan, met Cohen die slaapt op de borstkas van zijn papa, is momenteel niet weg te branden van het internet.
Image license supplied to Caters from source

Innes in Hull Daily Mail: "Die drie weken waren absolute horror. Drie weken lang mocht ik niet in de buurt van mijn pasgeboren zoon komen. Ik kon hem niet oppakken, ik kon hem geen flesje geven, niet met hem spelen, zelfs geen luier verversen. Het was verschrikkelijk. Ik zag mijn echtgenote al die dingen doen, terwijl ik alleen maar hulpeloos kon toekijken."

"Toen de diagnose van kanker viel, kon ik maar aan één ding denken: "Zal ik mijn zoon zien opgroeien?" En zelfs, "Zal ik hem geboren zien worden?""

"Nadat de eerste operaties goed verlopen waren, werd ik halsoverkop naar de bevallingskamer gebracht, zodat ik mijn zoon toch kon zien geboren worden. Maar daarna volgde de behandeling met radioactief jodium."

"Zolang de behandeling loopt, meet een stralingsdetector regelmatig hoe radioactief je bent. Soms hoopte ik dat al die straling me tenminste super-krachten zou gegeven hebben. Dat gebeurt toch in strips, niet? Maar nee, niets van al dat. Ik kan niet op muren lopen, en word ook niet groen."

"Er zijn nu twee dagen in mijn leven die ik nooit zal vergeten. De eerste is de dag dat Cohen geboren werd. De tweede is de dag dat ik niet meer als radioactief gevaarlijk werd beoordeeld en mijn zoon in mijn armen kon nemen."

lees ook