"Glee"-aflevering in teken van verslaving Monteith

Kevin Reilly, voorzitter van FOX Entertainment, heeft verklapt dat het verdwijnen van het personage Finn Hudson uit de serie "Glee" te maken zal hebben met de drugsverslaving waarmee acteur Cory Monteith kampte. Monteith speelde in de serie footballspeler Finn Hudson en overleed vorige maand aan een overdosis heroïne en alcohol.
AP2010

Het vijfde seizoen van de populaire reeks start in de VS op 26 september. Door de plotse dood van Monteith hebben de makers de productie moeten aanpassen. Ze hebben besloten de acteur niet te vervangen. Hij wordt gewoon uit de serie geschreven.

Eerder was al bekend dat de derde aflevering van het nieuwe seizoen in het teken zou staan van Monteith. "Finn zal de show verlaten en er zal een directe link zijn met het overlijden van Cory en drugsverslaving in het bijzonder", laat Reilly nu weten.

Ook zullen er persoonlijke boodschappen van de cast te zien zijn. De acteurs zullen de kijkers direct aanspreken. Daarnaast zal de opbrengst van de muziek uit de derde aflevering gaan naar een stichting die wordt opgericht in naam van de overleden Monteith.