"Marina" van Stijn Coninx in première in Montréal

"Marina", de nieuwe film van Stijn Coninx, gaat in wereldpremière op het Filmfestival van Montréal, in Canada. Dat vindt plaats van 22 augustus tot 2 september. De film is geselecteerd in het prestigieuze "Worlds Greats"-programma.

"Marina" gaat over de jonge jaren van de Belgisch-Italiaanse zanger Rocco Granata. Matteo Simoni en Evelien Bosmans vertolken de hoofdrollen. De vertoning in Montréal op 24 augustus wordt de wereldpremière van "Marina". Vanaf 6 november speelt de film bij ons in de bioscoopzalen.

"Dat onze film zijn internationale première aan de andere kant van de oceaan zal beleven is heel gepast. Stijn is erin geslaagd om een zeer universele maar tegelijkertijd ook heel eigentijdse film te maken. Matteo Simoni straalt wereldklasse uit in zijn rol van de jonge Rocco Granata, die rebelleert tegen zijn vader en zijn omgeving", reageert producer Peter Bouckaert.

Het "World Greats"-programma vormt samen met de "World Competition" de officiële selectie van het Wereldfilmfestival van Montréal.

De officiële trailer van "Marina" verscheen eind april: