Ageas gaat eigen aandelen inkopen

De verzekeraar Ageas -het vroegere Fortis- gaat 200 miljoen euro eigen aandelen inkopen. Het voorbije kwartaal was overigens erg gunstig voor het bedrijf.

Het is ooit anders geweest, maar de zon schijnt nu opnieuw boven Ageas, de opvolger van de vroegere Fortis Holding. Die heeft nu bekendgemaakt dat er voor 200 miljoen euro eigen aandelen worden ingekocht. Het is al de derde keer dat dat gebeurt, sinds de heroprichting van het bedrijf in 2008.

Dat is een leuk extraatje voor de aandeelhouders, omdat de winst voortaan over minder aandelen verdeeld moet worden en er per aandeel dus meer geld te rapen valt. Dat kan op zich dan weer de beurskoers van Ageas doen stijgen. Een inkoop van eigen aandelen is ook een teken van het bestuur in de toekomst van het bedrijf.

Nog vandaag heeft Ageas bekendgemaakt dat de groep in het tweede kwartaal een nettowinst van 179 miljoen euro heeft geboekt, waarvan 172 miljoen euro uit verzekeringen. Dat is een pak meer dan de 161 miljoen euro die het persbureau Bloomberg had voorspeld. 

In het eerste halfjaar steeg de nettowinst met 55% tot 472 miljoen euro. Dat is vooral het gevolg van de verkoop van Royal Park Investments -de "bad bank" van het vroegere Fortis- en de verkoop van een optie op aandelen van BNP Paribas.