BBC excuseert zich voor William met penis op hoofd

De BBC heeft zich verontschuldigd omdat er tijdens de ochtendshow gisteren een foto te zien was van prins William met een penis op zijn hoofd getekend. De afbeelding was maar enkele seconden in beeld, maar ging razendsnel rond op Twitter.

De blunder gebeurde gisteren tijdens het ochtendprogramma BBC Breakfast. Daarin werd een promotiefilmpje getoond voor de muzikale comedygroep Barbershopera, die later in het programma te gast was. In het filmpje is even een foto van prins William te zien met duidelijk een penis getekend op zijn voorhoofd. Het bewuste fragment komt uit de clip van hun nummer "I could have married Kate".

Het beeld is maar enkele ogenblikken te zien, maar dat was genoeg voor enkele oplettende kijkers om een screenshot te nemen en dat op Twitter te plaatsen, waardoor het razendsnel verspreid werd. De  BBC kwam al snel met excuses. "Het filmpje werd ons geleverd door Barbershopera en we hebben het aanstootgevende materiaal erin niet opgemerkt. We excuseren ons hiervoor."

De clip van "I could have married Kate", met daarin het bewuste beeld van William, kunt u hier bekijken: