De grote hitte blijft uit tijdens Dranouter

Het festival Dranouter is gestart. De aangekondigde hitte is uitgebleven. "Wolken met af en toe druppeltjes regen en een briesje hielden de warmte weg", meldt radionieuwscollega Katrien Boon. Volgens organisator Bavo Vanden Broeck is het festival weer wat het ooit geweest is. Zo staat er een nieuw podium voor folk.

De organisatoren hadden voor de hitte toch hun voorzorgen genomen met gratis drinkwater en een duiktank op de weide. Dat werd geapprecieerd door de festivalgangers. Wie toch leed onder de hitte, kon afkoeling zoeken in de plaatselijke kerk. Het Rode Kruis beschikte over de sleutel van de kerk om zogenoemde hitteslachtoffers te kunnen onderbrengen. De organisatoren staan ook in contact met het KMI: "Zo kunnen we iedereen waarschuwen voor mogelijk onweer."

Er is kritiek geweest dat Dranouter niet meer is wat het geweest is. Organisator Vanden Broeck weerlegt die kritiek: "Dranouter is net weer wat het ooit geweest is. We hebben vorig jaar de switch gemaakt naar een authentiek festival en we merken dat ons publiek daar zeer tevreden mee is."

Zo is er een podium bij voor beginnende folkbands, de FOLK-OFF. Daar speelde alvast de Vlaams-Brabantse groep Kameraad. "Er kwam zoveel volk kijken en heel de setting was goed. Het was énorm plezant", reageert de groep. Vanavond worden er 17.000 mensen verwacht op Dranouter. Headliners zijn Daan en Arno. Het festival loopt nog tot 4 augustus.