Ellen DeGeneres presenteert de Oscaruitreiking

De bekende Amerikaanse talkshowpresentatrice en comédienne Ellen DeGeneres presenteert de Oscaruitreiking. Die vindt volgend jaar op 2 maart plaats. Het is de tweede keer dat DeGeneres de show voor de belangrijkste filmprijzen aan elkaar mag praten.
AP2006

"Ik ben zo blij dat ik de Oscars een tweede keer mag presenteren. Je weet wat ze zeggen: driemaal is scheepsrecht", reageerde de Amerikaanse opgetogen. DeGeneres tweette het nieuws ook zelf: "Het is officieel: ik presenteer de Oscars! Ik wil graag The Academy, mijn vrouw Portia bedanken, en, oh nee, daar gaat het orkest", grapte ze.

Producenten Craig Zadan en Neil Meron vinden DeGeneres de perfecte keuze. "Er zijn weinig sterren met haar komisch talent, en haar gulle hartelijkheid en menselijkheid", lichten ze toe.

De eerste keer dat DeGeneres de Oscars presenteerde was in 2007. Ze kreeg een Emmy-nominatie voor haar optreden die avond. Vorig jaar presenteerde Seth MacFarlane, de maker van de animatieserie "Family Guy", de show.