Gewelddadige tigerkidnapping blijkt opgezet spel

Een gewelddadige tigerkidnapping, eind vorig jaar in Antwerpen, blijkt nu in scène gezet te zijn. Een medewerker van een diamantbedrijf werd 's avonds thuis overvallen door drie mannen, maar na onderzoek blijkt de realiteit er enigszins anders uit te zien.

De daders dwongen de medewerker om in het bedrijf diamanten te gaan halen, terwijl ze zijn vrouw onder schot hielden. De daders konden zo voor tien miljoen euro diamanten buitmaken.

Uit het onderzoek blijkt nu dat de man wellicht alles zelf bedacht had. Behalve hijzelf zijn nog vier mensen aangehouden. "Hiervoor zou betrokkene hebben samengewerkt met een Indiase kompaan die op zijn beurt dan een man van Armeense afkomst zou hebben aangezocht voor de eigenlijke uitvoering van de tigerkidnapping", zegt Stanny De Vliegher van de gerechtelijke politie van Antwerpen.

"De verdachte van Armeense origine zou zich dan weer hebben laten bijstaan door personen van Russisch-Tsjetsjeense origine en zij zijn dan allen samen op 11 oktober 2012 binnengegaan in de woning."

Een groot deel van de buit is intussen teruggevonden.