Ik fiets hoffelijk! - Van Dievel Consulting

Gevonden in de papiermand van Vlaams minister-president Kris Peeters: de oorspronkelijke versie van de hoffelijkheidsregels voor wielerterro..., pardon, wielertoeristen. Lees en oordeel zelf of de uiteindelijke tekst een verbetering is.

De vijftien geboden van de wielerterrorist

1. Ik rij op een racefiets van 3.000 euro.
2. Ik ben Darwinist.
3. Ik vind dat het land kapot gaat aan regeltjes.
4. Ik heb altijd voorrang.
5. Ik ben in principe ongewapend.
6. Als ik andere fietsers, voetgangers, skeelers, joggers, dienstwagens van de waterwegbeheerder, ouden van dagen met looprekjes, moeders met buggy’s, wandelaars met aangelijnde en loslopende honden , minnende paartjes… tegenkom, wordt het zwart voor mijn ogen.
7. Ik laat weten dat ik eraan kom door gebruik te maken van mijn vijftonige autoclaxon.
8. Ik draag modieuze oogkleppen in fluokleurtjes.
9. Ik streef naar maximale snelheid.
10. Ik verlaag het tempo slechts wanneer een valpartij dreigt.
11. Als getraind fietser heb ik bepaalde, onvervreemdbare voorrechten.
12. Ik vertraag en stop slechts aan drankgelegenheden.
13. In een grote groep voel ik me beschermd tegen de agressiviteit van de zwakke weggebruikers
14. Voor andere weggebruikers is er nog altijd de graskant of zijn er de ribbels van Crevits.
15. Ik denk niet in termen van links of rechts, dat is passé, ook en vooral  in de bochten.

lees ook