Landingsbaan Brussels Airport krijgt grondige opknapbeurt

Op de luchthaven van Zaventem wordt start- en landingsbaan 25R stevig onder handen genomen. De asfaltlaag van een taxiweg wordt er tot onder de fundering vernieuwd en ook de verlichting krijgt een opwaardering. Gedurende enkele weken zullen de andere twee start- en landingsbanen dus vaker gebruikt worden.

Volgens woordvoerder Jan Van der Cruysse is dit het ideale moment om de werkzaamheden uit te voeren. "Er zijn nu niet speciaal meer of minder vluchten dan in de andere zomermaanden, maar aangezien er nu meer uren daglicht zijn en de kans op neerslag kleiner is, is dit een goed moment."

Omdat het aantal start- en landingsbanen tijdelijk van 3 naar 2 gaat, zal er voor sommige groepen omwonenden meer hinder zijn, met name diegenen die in het verlengde van de overblijvende start- en landingsbanen wonen. De mensen die in het verlengde van startbaan 25R wonen, zullen dus een opvallend rustige augustusmaand beleven.

Personeel Brussels Airport wordt regelmatig "geblust"

Werken bij deze hitte is sowieso onaangenaam, maar wie buiten op een smeulende tarmac moet werken, kan wel wat afkoeling gebruiken. Daarom spuit de brandweer van de luchthaven vandaag regelmatig een waternevel uit. Werknemers van de luchthaven kunnen daar even gaan onder staan of gewoon eronderdoor rijden met hun dienstvoertuig (die zonder dak welteverstaan).